Volwassenen

Volwassenen

Ieder mens is een uniek individu en ook de omstandigheden waarin mensen zich bevinden, kunnen sterk verschillen. We zijn een persoon en een proces, binnen een context. In onze ontwikkeling zijn we gevormd en met al onze ervaringen hebben we allemaal een heel ‘eigen’ perspectief in het leven. Dit maakt het niet gemakkelijk om je in een ander te verplaatsen. Met dit uitgangspunt is het van belang nieuwsgierig te blijven en goed te luisteren, naar jezelf en naar elkaar. 

Bij Praktijk IJsselVeluwe gaat het om de wisselwerking tussen stilstaan bij jezelf- en het in contact zijn met anderen. Vanuit jouw unieke vertrekpunt treed je de wereld tegemoet.

Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor je klachten ervaart. Soms is er een duidelijke aanleiding zoals het meemaken van een ernstig ingrijpende gebeurtenis, die voor onbalans in jezelf heeft gezorgd. In andere gevallen kunnen klachten ontstaan door een optelsom van allerlei factoren die gedurende langere tijd hebben gespeeld en uiteindelijk met elkaar hebben gezorgd dat je jezelf wat bent kwijtgeraakt.

Bij Praktijk IJsselVeluwe is er aandacht voor emotionele/fysieke pijn, de verbinding ermee en de verwerking ervan. De hulp is erop gericht je te helpen weer meer vertrouwd te zijn met je eigen lichaam, meer ontspannen jezelf te kunnen zijn in het contact met anderen. 

Wanneer er behoefte is aan meedenken, begeleiding of behandeling, bel dan gerust voor een kennismakingsgesprek. Een eerste gesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend. Er wordt met elkaar kennis gemaakt en bekeken of de hulp past bij uw vraag. Wanneer dit niet het geval is, wordt er met u meegedacht waar u met uw vraag beter terecht kunt.

Praktische informatie volwassenen (vanaf 18 jaar)

Praktijk IJsselVeluwe heeft géén contract afgesloten met zorgverzekeraars. Dit houdt in dat er voor volwassenen alleen niet-gecontracteerde zorg wordt geboden. Afhankelijk van uw polis, wordt er een percentage van het behandeltarief door de zorgverzekeraar vergoed.

Er zijn twee soorten polissen: de naturapolis en de restitutiepolis. Bij een naturapolis vergoedt de verzekeraar een deel van de kosten van niet-gecontracteerde zorg, meestal zo’n 60 tot 75%. Een budgetpolis is een afgeslankte vorm van een naturapolis. Hierbij is de vergoeding lager. 

Bij een restitutiepolis vergoedt de verzekeraar 100% van de kosten.

Om zeker te zijn over uw situatie wordt aangeraden vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren naar de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg.

Houd rekening met een verplicht eigen risico dat door de overheid voor 2024 is vastgesteld op 385 euro.

Overzicht tarieven

(per 01-01-2024)

Behandeling
Duur
Tarief

Kennismakingsgesprek

30 minuten

Kosteloos

Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie III – monodisciplinair Gezondheidszorgpsycholoog (Wet Big artikel 3)

Diagnostiek (intake en behandelplan)

60 minuten

130 euro

Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie III – monodisciplinair Gezondheidszorgpsycholoog (Wet Big artikel 3)

Behandeling

30 minuten

75 euro

Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie III – monodisciplinair Gezondheidszorgpsycholoog (Wet Big artikel 3)

Behandeling

45 minuten

102 euro

Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie III – monodisciplinair Gezondheidszorgpsycholoog (Wet Big artikel 3)

Behandeling

60 minuten

118 euro

Los consult (particulier) Behandeling 

45 minuten

100 euro

Los consult (particulier) Behandeling 

60 minuten

115 euro

In het behandelplan kunt u een indicatie zien van het aantal behandeluren. 

Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. U kunt dat doen via het emailadres: info@praktijkijsselveluwe.nl of telefonisch inspreken op de voicemail van nummer 06 244 48 488. Bij niet annuleren en annuleringen binnen 24 uur wordt er 55 euro in rekening gebracht. 

Lees hier meer over de werkwijze van Praktijk IJsselVeluwe

Praktijk IJsselVeluwe

Is gevestigd in:

Medisch Centrum Beekstraat

Beekstraat 43

8162 HA Epe

Openingstijden

Maandag t/m donderdag

9.00 uur tot 18.00 uur


Vrijdag

van 9.00 tot 13.00 uur


Wachttijd

10-12 weken

Stilstaan bij jezelf… Even de tijd nemen. Bezinnen. Je zintuigen gebruiken. Hoe gaat het met mij? Eigen plek. Waarnemen van wat er is. Eigenheid. In het nu. Lichaamssignalen. Reflectie. Oriënteren. Aandacht. Gevoelens en gedachten. Evenwicht. Naar binnen gericht zijn. Richting bepalen. Moment. Zelfbewust. Stand houden. Innerlijk kompas. Vertrouwen hebben. Vertrekpunt. Ik. Balans. Perspectief nemen. Spiegel. …En in beweging komen. Actie. Eigen kracht aanspreken. Loslaten. Aanpakken. Beroering. Naar de ander toe. Vertragen en versnellen. Afzetten. Aanspelen. Ritme vinden. Perspectieven zien. Ontvangen. Tempo. De sprong wagen. Onderweg zijn. Energie. Dynamiek. In gang zetten. Een gebaar maken. Plaatsnemen. Activeren.


(c)2023