Over Ewoud van der Veen

Werkwijze

Kenmerkend in de werkwijze van Ewoud is de continue aandacht voor het samenspel van stilstaan en het in beweging zetten. Stilstaan staat voor de aandacht voor dat wat er in het lichaam is waar te nemen; de interpretatie en verwerking ervan in het hier-en-nu. Het in beweging zetten staat voor de gerichtheid op de lichamelijke energie die beantwoordt aan de waarneming; de impuls die nodig is om van perspectief te veranderen en nieuwe ervaringen aan te gaan.

Werkervaring

Vanaf 2003 heeft Ewoud in verschillende takken van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) gewerkt als behandelaar van met kinderen/jongeren en volwassenen. Vanaf 2016 voert hij zijn

werkzaamheden uit als praktijkhouder van Praktijk IJsselVeluwe

Opleidingen en registraties

GZ-Psycholoog (BIG-registratienummer 59920889125) en lid van het Nederlandse Instituut

van Psychologen (NIP).

Psychomotorisch therapeut (FVB registratienummer: 1010002956) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT).

Orthopedagoog met als specialisatie jeugdzorg.

EMDR practitioner

Traumagerelateerde expertise; bijscholing in de methode Write-Junior, de methode Slapende honden; de EMDR verhalenmethode.

Pilates trainer, level 1.

Provocatief therapeut, level 1.

Docent lichamelijke opvoeding, eerste graad.

Overige werkzaamheden

Gastdocent masteropleiding psychomotorische therapie bij Hogeschool Windesheim Zwolle

Gastdocent post-masteropleiding lichaamsgerichte psychologie RINO Amsterdam

Over Hester Hellwich

Werkwijze

In gesprek met Hester is er aandacht, rust en tijd om stil te staan bij jezelf. Ze kijkt mee, luistert en vraagt. Daarin is ze zowel zacht als scherp. Zacht staat dan voor menselijk, empathisch, begripvol en met compassie. Scherp staat voor opmerkzaam, nabij, vasthoudend en doelgericht. In haar werk staat Hester vooral stil bij zowel innerlijke als uiterlijke gewaarwordingen, met zowel individuen als binnen relaties/systemen. Ze richt zich op gehechtheidskwetsuren en gaat op zoek naar de verbinding.

Werkervaring

Vanaf 2003 heeft Hester zowel binnen de jeugdzorg als de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als behandelaar van kinderen/jongeren, gezinnen en volwassenen.

Vanaf 2024 werkt zij vanuit Praktijk IJsselVeluwe.

Opleidingen en registraties

Psychotherapeut (BIG-registratienummer 19917863516), integratief opgeleid.

Orthopedagoog-generalist (BIG-registratienummer 39917863531) en lid van de Nederlandse Vereniging van pedagogen en Onderwijskundigen (NVO).

Cognitief Gedragstherapeut VGCt

EMDR-therapeut, basis- en vervolgopleiding.

Traumagerelateerde expertise; waaronder progressive counting en Integratieve Gehechtheidsbevorderende Traumatherapie bij Kinderen (IGT-K).

Attachment Based Family Therapy (ABFT), level 1.