Werkwijze

Volwassenen (vanaf 18 jaar)

Intakegesprek

Voorafgaand aan de intake wordt u gevraagd een of meerdere vragenlijsten in te vullen. Vervolgens wordt er in het intakegesprek met je gesproken over je klachten, je actuele leefsituatie, leefstijl en staan we stil bij belangrijke informatie uit je voorgeschiedenis. Daarna kunnen er een aantal licht inspannende lichamelijke oefenvormen worden gedaan waarin met u wordt meegekeken naar aspecten van de motoriek en lichaamsbeleving. Dit alles heeft tot doel de klachten te verhelderen en vast te stellen wat er aan de hand is. Op basis van de verzamelde gegevens, krijgt u een advies over het vervolg.

Advies en behandelovereenkomst

Wanneer u zich kunt vinden in het advies, stellen we gezamenlijk een behandelovereenkomst op. Hierin staan de doelen van de behandeling en de wijze waarop we hieraan met elkaar gaan werken. Dit is informatie over het verwachte aantal sessies en de methode van werken, maar kan ook afspraken bevatten over het contact met andere belangrijke betrokkenen.


Een behandeling wordt altijd op maat gemaakt. Het streven is behandeling zo kort mogelijk en zo lang als nodig te laten duren. Afhankelijk van de klachten,

moeilijkheden en mogelijkheden in uw situatie wordt er gekozen voor een passende behandelmethode. Soms is dit een helder vastgelegde werkwijze volgens

een effectief gebleken behandelprotocol. Het kan ook zijn dat de methode minder vastligt en al werkende meer vorm krijgt. In alle gevallen wordt er gedurende het proces met u samen gekeken naar de voortgang van de doelen, de verandering in de klachten en of we in de samenwerking op de goede weg zijn met elkaar.

Evaluaties

Naast tussentijdse evaluatiemomenten volgt er bij afronding een evaluatie waarin wordt stilgestaan bij: de voortgang van de behandeldoelen, het verloop van de

aanmeldingsklachten en de algehele tevredenheid over de geboden hulp. Hiervoor worden u opnieuw één of twee (korte) vragenlijsten toegestuurd.

Afronding

In het meest gunstige scenario zijn na de behandeling uw klachten weg of sterk verminderd, en is er aan uw hulpvraag voldaan. Het kan ook zijn dat de behandeling deels succesvol is geweest en u een advies krijgt hoe het proces zelfstandig te vervolgen. Wanneer de klachten nog onvoldoende zijn verholpen en/of de hulpvraag is veranderd, kunt u ook worden doorverwezen naar meer specialistische (GGZ) hulpverlening.