info@praktijkijsselveluwe.nl | 06 422 48 488

Over praktijk IJsselVeluwe

‘Psychologie in beweging’

‘Psychologie in beweging’ staat centraal in de praktijk. ‘Psychologie’ omdat u bij praktijk IJsselVeluwe terecht kunt voor (laagdrempelige) psychologische hulp. ‘Beweging’ omdat deze centraal staat in de werkwijze binnen de praktijk. U bent in beweging gekomen door deze website te bezoeken, mogelijk zoekt u naar wat beweging in de moeilijkheden waar u tegenaan loopt.

Praktijk IJsselVeluwe is een kleine praktijk op verschillende locaties in het gebied rond de rivier de IJssel en de Veluwe, waarin hulp wordt geboden voor mensen die last hebben van klachten op het gebied van denken, voelen en / of hun gedrag af te stemmen op dagelijkse situaties. Zie ook individuele behandeling.

Binnen de praktijk is er hulp voor mensen van alle leeftijden, zowel kinderen en jongeren als volwassenen zijn welkom binnen de praktijk. Wanneer ouders zich zorgen maken om de sfeer in het gezin en / of de onderlinge gezinsrelaties, kunnen zij zich ook wenden tot Praktijk IJsselVeluwe. Zie ook gezinsbehandeling.

Wanneer er behoefte is aan meedenken, begeleiding of behandeling, belt u dan gerust voor een kennismakingsgesprek. Een eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Er wordt met elkaar kennis gemaakt en bekeken of de hulp past bij uw vraag. Wanneer dit niet het geval is, wordt er met u meegedacht waar u met uw vraag beter terecht kunt.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen hebben, kunt u deze mailen naar: info@praktijkijsselveluwe.nl

Graag tot ziens bij Praktijk IJsselVeluwe

"U bent in beweging gekomen door deze website te bezoeken, mogelijk zoekt u naar wat beweging in de moeilijkheden waar u tegenaan loopt."

ijsselveluwe-ijsselrivier-rotsen-breed
psycholoog

Over Ewoud van der Veen

Beroepsmatige informatie
Ewoud is opgeleid tot: GZ-Psycholoog (BIG-registratienummer 59920889125) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en specialismen (NVGZP). Psychomotorisch therapeut (FVB registratienummer: 1010002956) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT). Orthopedagoog met als specialisatie jeugdzorg. Provocatief therapeut level 1. En docent lichamelijke opvoeding in het speciaal onderwijs.

Werkwijze
Kenmerkend in de werkwijze van Ewoud is het samenspel van stilstaan en het in beweging zetten. Stilstaan staat voor de aandacht voor het lichaam en emoties; de beleving in het hier-en-nu en het dichtbij jezelf blijven. Het in beweging zetten staat voor de energie die nodig is om te veranderen; de aanmoediging en uitdaging van jezelf, de prikkel geven die vraagt om een reactie!

Werkervaring
Vanaf 2003 werkt Ewoud met kinderen/jongeren en volwassenen in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). De psychomotorische therapie (PMT) heeft in zijn werkzaamheden altijd een duidelijke plek. Naast individuele PMT-behandelingen heeft Ewoud uitgebreide ervaring opgedaan met het aanbieden van psychomotorische gezinstherapie (gezins-PMT), waarin gezinnen die met elkaar zijn vastgelopen al doende weer op weg worden geholpen.

Ewoud benut zijn kennis over-  en ervaringen uit de praktijk tevens in het geven van onderwijs en het coachen van teams van professionals in zorg en onderwijs. Daarin kan men erop rekenen dat hij zijn enthousiasme en passie voor de veelzijdigheid van het werken met mensen overbrengt.

Samenwerkingspartners

Het nieuwe Medisch Centrum Beekstraat wordt gedeeld met huisartsenpraktijk Van Rij en De Smit; Service Apotheek Epe; en Fysiotherapiecentrum De Akker

Belloods, praktijk voor bewegings- en lichaamsgerichte therapie in Epe, is een belangrijke samenwerkingspartner. Belloods biedt verschillende effectieve en waardevolle behandelmethoden voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen waaronder EMDR, haptonomie en Pesso therapie.

In de regio Epe wordt er door psychologen, psychotherapeuten en psychiaters samengewerkt om lange wachtlijsten te voorkomen. Er zijn regelmatig bijeenkomsten in het kader van intercollegiaal overleg over onderwerpen in het vakgebied. Meer informatie op http://www.ggz-epe.nl

Bij kinderen en jongeren is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) vaak betrokken. Kinderen, jongeren en hun ouders kunnen bij het CJG terecht voor vragen over opvoeden en opgroeien. Meer informatie op http://cjgepe.nl

Aanbod voor professionals

Professionals in zorg en onderwijs kunnen een beroep doen op Ewoud wanneer zij op zoek zijn naar invulling van teamdagen, (gast)colleges, cursusdagen en/of workshops. Hieronder vindt u meer informatie.

Meer weten over het aanbod voor professionals?