info@praktijkijsselveluwe.nl | 06 422 48 488

Tarieven en vergoedingen

Kinderen- en Jongeren

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de behandeling van kinderen/jongeren tot 18 jaar. Praktijk IJsselVeluwe heeft een contract afgesloten met een aantal gemeenten in het werkgebied van de praktijk. Behandeling van kinderen- en jongeren in deze gemeenten wonen wordt bekostigd door de betreffende gemeente. Klik hier voor een overzicht van de gemeenten.

Om hiervoor in aanmerking te komen is een verwijzing nodig van het Centrum voor Jeugd en Gezin of de huisarts, schoolarts of kinderarts.

Kinderen en jongeren die buiten de gemeenten wonen waar praktijk IJsselVeluwe mee samenwerkt, kunnen ook ondersteuning krijgen. De kosten zijn in dit geval voor eigen rekening.

Volwassenen (vanaf 18 jaar)

Praktijk IJsselVeluwe heeft geen contract afgesloten met zorgverzekeraars. Dit houdt in dat er voor (jong) volwassenen alleen niet-gecontracteerde zorg wordt geboden. Afhankelijk van uw polis, wordt er een percentage van het behandeltarief door de zorgverzekeraar vergoed.

Er zijn twee soorten polissen: de naturapolis en de restitutiepolis. Bij een naturapolis vergoedt de verzekeraar een deel van de kosten van niet-gecontracteerde zorg, meestal zo’n 60 tot 75%. Een budgetpolis is een afgeslankte vorm van een naturapolis. Hierbij is de vergoeding lager. Bij een restitutiepolis vergoedt de verzekeraar 100% van de kosten.

Om zeker te zijn over uw situatie wordt aangeraden vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren naar de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg. Houd rekening met een verplicht eigen risico dat door de overheid voor 2018 is vastgesteld op 385 euro.

praktijkijsselveluwe_groot

Overzicht tarieven

Kennismakingsgesprek (30 minuten)                                          Kosteloos

Intakegesprek (60 minuten) en behandelplan                       115 euro

Behandelsessie individueel (45 minuten)                                   85 euro

Behandelsessie met partner (60 minuten)                               115 euro

Sessie gezinsbehandeling (75 minuten)                                     125 euro

In alle gevallen wordt er gestart met een eerste (kosteloos) kennismakingsgesprek. Daarna wordt tenminste één dag de tijd genomen om te beslissen of u wel of niet een vervolg wilt bij Praktijk IJsselVeluwe. Indien hier overeenstemming over is wordt een intakegesprek gepland. In het behandelplan dat met u wordt opgesteld in het intakegesprek, krijgt u een indicatie van het aantal behandeluren.

Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. U kunt dat doen via het e-mailadres: info@praktijkijsselveluwe.nl of telefonisch inspreken op de voicemail van nummer 06 244 48 488. U wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld om een nieuwe afspraak te maken. Bij niet annuleren en annuleringen binnen 24 uur wordt er 55 euro in rekening gebracht.